Om hjärtstartare och Defibrillatorer

En hjärtstartare, inom sjukvården kallad defibrillator, är en apparat som analyserar verksamheten i hjärtat och vid behov kan skicka elektriska stötar till hjärtat. Vid ett plötsligt hjärtstopp så är den enda effektiva hjälpen en hjärtstartare. Hjärtstartaren hjälper hjärtat att få en omstart och bidrar till en normal rytm igen

Vid ett akut hjärtstopp så är tiden kritisk. Men om hjärt-lungräddning tillsammans med defibrillering påbörjas inom tre till fem minuter överlever mer än 50% av de drabbade. För varje minut som går minskar chansen att överleva med 10 procent.

De hjärtstartare som vi på FH Safe rekommenderar till företag och privatpersoner är någon av marknadens halvautomatiska hjärtstartare. Men dessa hjärtstartare kan det inte gå fel då hjärtstartaren analyserar hjärtrytmen och rekommenderar om en defibrillering ska ske helt automatiskt. Det enda man behöver göra är att följa de instruktioner som ges.

Vi på FH Safe hjälper er med råd – om vilken hjärtstartare som passar er bäst. Ni är alltid välkomna att kontakta oss via telefon eller e-post för frågor kring våra hjärtstartare. Vi ger er gärna en kostnadsfri offert. 

lÄR DIG RÄDDA LIV IDAG